-
Čas přípravy5 minut
-
Doba vaření15 min
-
Porce4
-
Celkový čas20 min
Léto pomalu ale jistě začíná a typickým rychlým a letním jídlem je lečo se zeleninou, vejci a klobásou. Toto lehké jídlo snadno připravíte ze surovin z vaší zahrádky.
Nejlepší lečo s vejci je velmi jednoduchý recept, který připravíte s pomocí pár základních surovin. Ráda do leča přidávám i klobásu, párek nebo libovolný kousek uzeniny, který mám zrovna dostupný. Pokud chcete, můžete lečo připravit čistě se zeleninou a vejci. Volba papriky je na vás
Suroviny na nejlepší lečo s vejci
- 1 lžíce sádla nebo oleje
- 1 cibule
- 4 papriky
- 4-6 ks rajčat
- sůl & pepř
- 6 vajec
- 4 párky nebo klobása podle chuti
- čerstvá petrželka
TIP: Máte rádi pikantní jídla? Můžete do leča přidat i jednu pálivou papričku pokrájenou na kolečka.
Postup přípravy nejlepšího leča s vejci
- Nejprve si na tuku zpěňte cibuli nakrájenou nahrubo. Poté přidejte papriky nakrájené na kostky a duste zhruba 10 minut doměkka.
- Nyní přidejte nakrájená rajčata na menší kousky a další 2-3 minutky nechte změknout. Zeleninu osolte.
- Snižte plamen a v misce si rozmíchejte vejce. Přidejte je k zelenině a za stálého míchání vytvořte krémovou omáčku. Pokud máte rádi vejce vysrážená, tak plamen o trochu zvyšte a míchejte jen občas.
- Párky, klobásu nebo jinou uzeninu si nakrájejte na kolečka a zvlášť v pánvi s trochou tuku orestujte a přidejte do leča.
- Nakonec lečo dochuťte solí a pepřem podle chuti a přidejte najemno nasekanou petrželku.
- Lečo podávejte s kusem pečiva.
Chutnalo vám lečo se zeleninou a vejci? Vyzkoušejte také:
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review